TYGODNIOWY JADŁOSPIS

Tydzień – 26.09-30.09

PONIEDZIAŁEK

 

  • Kanapka z masłem
    i serem żółtym (A:1,2ad), sałata, ogórek świeży

  • Kakao (A:1)
  • Zupa jarzynowa (A:1,2d,6), pulpety wieprzowe w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka
    z białej kapusty (A:2a,3)

WTOREK

 

  • Kanapka z masłem (A:1,2ad), szynką drobiową i pomidorem
  • Kawa zbożowa (A:1)
  • Rosół z makaronem (A:1,2d,6), szaszłyk drobiowy z cukinią
    i papryką (A:7), ziemniaki

ŚRODA

 

  • Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, bułka kajzerka z masłem (A:1,2a), jabłko
  • Herbata miętowa
  • Zupa grochowa (A:2d,6), naleśniki
    z twarożkiem i dżemem niskosłodzonym (A:1,2a,3)

CZWARTEK

 

  • Chleb graham
    z masłem (A:1,2d), sałatka jarzynowa (A:3), świeży ogórek
  • Ciepłe mleko (A:1)
  • Zupa zacierkowa
    z koperkiem (A:1,2a,6), filet drobiowy panierowany (A:2a,3), ziemniaki, surówka
    z kapusty pekińskiej
    z marchewką
    i kukurydzą

PIĄTEK

 

  • Kasza manna (A:1,2a), kanapka z masłem
    i pieczenią rzymską (A:1,2a,3), ogórek kiszony
  • Herbata z lipy
  • Zupa rybna (A:1,6,4), makaron spaghetti
    w sosie bolognese (A:2)

Alergeny:      1. mleko, 2. gluten: a-pszenica, b- owies, c- żyto, d- jęczmień , 3. jajka, 4. ryby, 5. orzechy, 6. seler, 7. soja, gorczyca, sezam, orzechy ziemne