TYGODNIOWY JADŁOSPIS

Tydzień – 03.05-07.05

PONIEDZIAŁEK

 

—————————–

WTOREK

 

  • Kanapka z masłem, ser żółty, sałata, pomidor (A:1,2), marchewka
    do pochrupania
  • Kakao (A:1)
  • Zupa z fasolką szparagową (A:1,2d,6),
    makaron Aglio-olio z pomidorami i bazylią (A:2a,3,7)

ŚRODA

 

  • Kanapka z masłem
    i szynką drobiową (A:1,2,3), marchewka do pochrupania /papryka czerwona
  • Herbata miętowa
  • Zupa ogórkowa (A:1,6),
    nuggetsy drobiowe (A:2,3), ziemniaki, mizeria z jogurtem

CZWARTEK

 

  • Bułka kajzerka
    z masłem, twarożek
    z rzodkiewką
    i szczypiorkiem (A:1), ogórek świeży
  • Kawa zbożowa (A:1)
  • Rosół z makaronem (A:1,2a,3,6),
    bitki ze schabu,
    ziemniaki (A:2a), surówka z buraczków

PIĄTEK

 

  • Owsianka na mleku (A:1,2b),
    kanapka z pastą szynkową (A:1,2a,3), pomidor
  • Herbata z cytryną
  • Krupnik z dynią (A:1,6,7),
    ryba panierowana (A:1,2a,3,4),
    ziemniaki, surówka colesław

Alergeny:      1. mleko, 2. gluten: a-pszenica, b- owies, c- żyto, d- jęczmień , 3. jajka, 4. ryby, 5. orzechy, 6. seler, 7. soja, gorczyca, sezam, orzechy ziemne