TYGODNIOWY JADŁOSPIS

Tydzień – 24.01-28.01

PONIEDZIAŁEK

 

  • Kanapka z masłem
    i szynką drobiową (A:1,2a), papryka czerwona, rzodkiewka

  • Kakao (A:1)
  • Zupa minestrone (A:1,6), 
    potrawka drobiowa, ziemniaki (A:1,2a), surówka colesław

WTOREK

 

  • Kanapka z twarożkiem
    i szczypiorkiem (A:1,2a), ogórek świeży
  • Herbata owocowa
  • Rosół z makaronem (A:1,3,6), kotlet schabowy panierowany (A:1,2a,3), ziemniaki, kapusta modra (A:1,2a)

ŚRODA

 

  • Zupa mleczna z kaszą manną (A:1,2a), kanapka z masłem
    i szynką wieprzową (A:2a,7), sałata,
    ogórek kiszony
  • Herbata miętowa
  • Zupa fasolowa (A:1,6), makaron z twarożkiem (A:1,2a,3)

CZWARTEK

 

  • Bułka kajzerka
    z masłem, parówka
    z indyka (A:1,2,3), jabłko
  • Herbata z cytryną
  • Zupa zacierkowa
    z koperkiem (A:1,2a,2c,6,7), pieczone udko kurczaka (A:7), ziemniaki, surówka
    z buraczków i jabłka

PIĄTEK

 

  • Owsianka na mleku (A:1,2), kanapka
    z masłem i jajkiem
    na twardo (A:1,2,3), pomidor
  • Herbata z lipy
  • Zupa rybna (A:1,4,6), kotlety ziemniaczane
    z mozzarellą (A:2a,3), marchewka gotowana 
    z groszkiem (A:1,2a)

Alergeny:      1. mleko, 2. gluten: a-pszenica, b- owies, c- żyto, d- jęczmień , 3. jajka, 4. ryby, 5. orzechy, 6. seler, 7. soja, gorczyca, sezam, orzechy ziemne