TYGODNIOWY JADŁOSPIS

Tydzień – 09.03-13.03

PONIEDZIAŁEK

 

  • Kanapka z masłem
    i szynką drobiową
    (A: 1,2a,2d),
    sałata, papryka
  • Kakao (A: 1)
  • Zupa jarzynowa
    (A: 1, 2d,6),
    makaron spaghetti Aglio-olio (A: 2a,3)

WTOREK

 

  • Zupa mleczna z kaszą manną, bułka kajzerka z masłem i serem żółtym (A: 1,2a),
    ogórek świeży
  • Herbata z cytryną
  • Zupa ogórkowa (A: 1,6),
    pieczone udko kurczaka (A: 7),
    ziemniaki, surówka
    z białej kapusty

ŚRODA

 

  • Kanapka z masłem i szynką wieprzową, pomidor, rzodkiewka (A: 1,2a,2c), jabłko
  • Kawa zbożowa
    (A: 1,2a,2b)
  • Zupa grochowa (A: 6),
    pierogi z mięsem
    (A: 2a,3)

CZWARTEK

 

  • Mleko z płatkami jaglanymi,
    chleb graham z masłem (A: 1,2a,2c), pasztet pieczony
    (A: 2a, 3),
    świeży ogórek
  • Herbata owocowa
  • Zupa zacierkowa
    (A: 1,6), pulpety w sosie pomidorowym (A: 2a), kasza jęczmienna (A:2d), surówka z marchewką i jabłkiem

PIĄTEK

 

  • Owsianka na mleku
    (A: 1,2a,2b),
    kanapka z masłem, sałatka jarzynowa
    (A: 1,2a,3),
    ogórek kiszony
  • Herbata z lipy
  • Zupa pomidorowa
    (A: 1, 2a,6),
    kotlety rybne
    (A: 1,2a,3),
    ziemniaki, surówka
    z kapusty kiszonej

Alergeny:      1. mleko, 2. gluten: a-pszenica, b- owies, c- żyto, d- jęczmień , 3. jajka, 4. ryby, 5. orzechy, 6. seler, 7. soja, gorczyca, sezam, orzechy ziemne