TYGODNIOWY JADŁOSPIS

Tydzień – 14.04-18.04

PONIEDZIAŁEK

 

  • Mleko z kulkami zbożowo-
    kakowymi (A:1,2b),
    kanapka z szynką wieprzową, ogórek kiszony, sałata lodowa (A:1,2a,3)
  • Herbata owocowa
  • Zupa jarzynowa (A:1,6),
    Makaron penne
    z kurczakiem
    i brokułem w sosie śmietanowo –
    serowym (A:1,2a)

WTOREK

 

  • Kanapka z masłem i serem żółtym (A:1,2a), sałata, pomidor, jabłko
  • Kakao (A:1)
  • Rosół z makaronem (A:2a,3,6), Kotlet mielony (A:2a,3),
    ziemniaki, surówka
    z buraczków z jabłkiem

ŚRODA

 

  • Kanapka z masłem
    i polędwicą drobiową (A:1,2,3), marchewka do pochrupania/
    papryka czerwona
  • Herbata miętowa
  • Zupa grochowa (A:6),
    Eskalopki z kurczaka
    w sosie śmietanowym (A:1,7), ziemniaki, surówka z kapusty
    pekińskiej

CZWARTEK

 

  • Bułka kajzerka
    z masłem, twarożek
    z rzodkiewką
    i szczypiorkiem (A:1),
    ogórek świeży
  • Herbata malinowa
  • Kapuśniak ze słodkiej kapusty (A:6), Kotlet jajeczny (A:2a,3),
    ziemniaki, mizeria
    ze śmietaną (A:1)

PIĄTEK

 

  • Owsianka na mleku (A:1,2b), kanapka
    z pieczonym indykiem (A:1,2a), pomidor
  • Herbata z cytryną
  • Zupa ryżowa
    z koperkiem (A:1,6),
    Ryba panierowana (A:2a,3,4), ziemniaki, surówka z kapusty
    kiszonej z prażonym
    słonecznikiem

Alergeny:      1. mleko, 2. gluten: a-pszenica, b- owies, c- żyto, d- jęczmień , 3. jajka, 4. ryby, 5. orzechy, 6. seler, 7. soja, gorczyca, sezam, orzechy ziemne