TYGODNIOWY JADŁOSPIS

Tydzień – 04.12-08.12

PONIEDZIAŁEK

 

  • Kanapka z masłem
    i szynką drobiową (A:1,2a), papryka
    czerwona, jogurt naturalny
    z bananem (A:1)
  • Herbata z cytryną
  • Zupa pomidorowa
    z makronem (A:1,2a,6),
    gulasz drobiowy (A:2a), kasza jęczmienna
    z warzywami (A:2d)

WTOREK

 

  • Kanapka z serkiem typu Almette (A:1,2a), ogórek świeży, rzodkiewka
  • Herbata owocowa
  • Zupa brokułowa (A:1,6),
    kotlet schabowy panierowany (A:1,2a,3), ziemniaki, sałata
    lodowa ze świeżymi warzywami z sosem winegret (A:7)

ŚRODA

 

  • Owsianka na mleku (A:1,2a), kanapka
    z pastą rybną z makreli (A:2a,7), ogórek kiszony, marchewka
    do pochrupania
  • Herbata miętowa
  • Rosół z makaronem (A:1,6), gołąbki bez zawijania z sosem
    pomidorowym (A:1,2a),
    ziemniaki, ogórek korniszon

CZWARTEK

 

  • Bułka kajzerka
    z masłem i kiełbasą krakowską (A:1,2a), sałata, pomidor
  • Herbata z cytryną
  • Zupa zacierkowa z koperkiem (A:1,6),
    pieczone udko kurczaka, ziemniaki, surówka colesław (A:3)

PIĄTEK

 

  • Kasza manna (A:1,2a), kanapka z masłem
    i szynką wieprzową (A:1,2a,3), pomidor, kalarepka
  • Herbata z lipy
  • Zupa ogórkowa (A:1,6),
    kotlet jajeczny (A:1,2a,3,4), ziemniaki, kapusta modra (A:1,2a)

Alergeny:      1. mleko, 2. gluten: a-pszenica, b- owies, c- żyto, d- jęczmień , 3. jajka, 4. ryby, 5. orzechy, 6. seler, 7. soja, gorczyca, sezam, orzechy ziemne