TYGODNIOWY JADŁOSPIS
Tydzień – 06.02-10.02
PONIEDZIAŁEK
- Mleko z płatkami
kukurydzianym (A:1,2b), kanapka
z szynką wieprzową,
ogórek kiszony, papryka do
pochrupania (A:1,2a,3) - Herbata owocowa
- Zupa pomidorowa
z makaronem (A:1,2a,6)
ryż z kurczakiem
i ananasem w sosie śmietanowym z curry (A:1,7)
WTOREK
- Kanapka z masłem,
ser żółty, sałata, pomidor (A:1,2) - Kakao (A:1)
- Zupa ogórkowa (A:1,2d,6), kotlet mielony (A:2a,3), ziemniaki, buraczki zasmażane (A:1,2a)
ŚRODA
- Kanapka z masłem
z szynką drobiową (A:1,2,3), rzodkiew
biała/ogórek świeży - Herbata miętowa
- Kapuśniak z białej kapusty (A:1,6),
pierogi ruskie/pierogi
z mięsem okraszone masłem (A:1,2a,3)
CZWARTEK
- Bułka kajzerka
z masłem, pieczonym pasztetem (A:1,2a,3),
ogórek świeży - Kawa zbożowa (A:1)
- Zupa z fasolką szparagową, filet drobiowy panierowany (A:1,2a,3), ziemniaki, surówka colesław (A:3)
PIĄTEK
- Owsianka na mleku (A:1,2b), chleb graham z pastą szynkową (A:1,2a,3), pomidor
- Herbata z cytryną
- Zupa krupnik (A:2d,6),
paluszki rybne (A:1,2a,4), ziemniaki, warzywa gotowane
Alergeny: 1. mleko, 2. gluten: a-pszenica, b- owies, c- żyto, d- jęczmień , 3. jajka, 4. ryby, 5. orzechy, 6. seler, 7. soja, gorczyca, sezam, orzechy ziemne