TYGODNIOWY JADŁOSPIS
Tydzień – 14.04-18.04
PONIEDZIAŁEK
- Mleko z kulkami zbożowo-
kakowymi (A:1,2b),
kanapka z szynką wieprzową, ogórek kiszony, sałata lodowa (A:1,2a,3) - Herbata owocowa
- Zupa jarzynowa (A:1,6),
Makaron penne
z kurczakiem
i brokułem w sosie śmietanowo –
serowym (A:1,2a)
WTOREK
- Kanapka z masłem i serem żółtym (A:1,2a), sałata, pomidor, jabłko
- Kakao (A:1)
- Rosół z makaronem (A:2a,3,6), Kotlet mielony (A:2a,3),
ziemniaki, surówka
z buraczków z jabłkiem
ŚRODA
- Kanapka z masłem
i polędwicą drobiową (A:1,2,3), marchewka do pochrupania/
papryka czerwona - Herbata miętowa
- Zupa grochowa (A:6),
Eskalopki z kurczaka
w sosie śmietanowym (A:1,7), ziemniaki, surówka z kapusty
pekińskiej
CZWARTEK
- Bułka kajzerka
z masłem, twarożek
z rzodkiewką
i szczypiorkiem (A:1),
ogórek świeży - Herbata malinowa
- Kapuśniak ze słodkiej kapusty (A:6), Kotlet jajeczny (A:2a,3),
ziemniaki, mizeria
ze śmietaną (A:1)
PIĄTEK
- Owsianka na mleku (A:1,2b), kanapka
z pieczonym indykiem (A:1,2a), pomidor - Herbata z cytryną
- Zupa ryżowa
z koperkiem (A:1,6),
Ryba panierowana (A:2a,3,4), ziemniaki, surówka z kapusty
kiszonej z prażonym
słonecznikiem
Alergeny: 1. mleko, 2. gluten: a-pszenica, b- owies, c- żyto, d- jęczmień , 3. jajka, 4. ryby, 5. orzechy, 6. seler, 7. soja, gorczyca, sezam, orzechy ziemne