TYGODNIOWY JADŁOSPIS

Tydzień – 10.08-14.08

PONIEDZIAŁEK

 

  • Kanapka z masłem
    i serem żółtym (A: 1,2), ogórek świeży
  • Herbata owocowa
  • Zupa wiosenna
    z groszkiem (A: 1,6),
    makaron Aglio-olio
    z pomidorami (A: 2a,3)

WTOREK

 

  • Chałka z masłem
    i dżemem niskosłodzonym
    (A: 1,2), arbuz
  • Kakao (A: 1)
  • Zupa ogórkowa (A: 1,6),
    kotlet schabowy
    (A: 1,2a,3),
    ziemniaki,
    surówka z marchewki

ŚRODA

 

  • Zupa mleczna z kaszą manną (A: 1,2)
    kanapka z pasta jajeczną, ogórek kiszony (A: 1,2,3)
  • Herbata miętowa
  • Zupa kalafiorowa
    (A: 1,6),
    łazanki z szynką
    i kapustą (A: 1,2a,3,7)

CZWARTEK

 

  • Bułka kajzerka z masłem i szynką drobiową (A: 1,2),
    sałata/pomidor
  • Herbata z cytryną
  • Zupa krupnik (A:1,2c,6),
    szaszłyk drobiowy z cukinią i papryką (A: 7), ziemniaki

PIĄTEK

 

  • Kanapka z masłem
    i szynką wieprzową
    (A: 1,2),
    papryka do pochrupania
  • Herbata z lipy
  • Zupa pomidorowa
    z makaronem (A:1,2a,6),
    paluszki rybne
    (A: 3,4,2),
    ziemniaki, surówka
    z kiszonej kapusty

Alergeny:      1. mleko, 2. gluten: a-pszenica, b- owies, c- żyto, d- jęczmień , 3. jajka, 4. ryby, 5. orzechy, 6. seler, 7. soja, gorczyca, sezam, orzechy ziemne