TYGODNIOWY JADŁOSPIS

Tydzień – 20.01-24.01

PONIEDZIAŁEK

 

  • Zupa mleczna z ryżem (A:1,2b), kanapka
    z serem żółtym (A:1,2), sałata masłowa,
    ogórek świeży
  • Herbata owocowa
  • Zupa jarzynowa (A:1,6),
    filet drobiowy panierowany (A:2a,3), ziemniaki, surówka
    colesław (A:1,3)

WTOREK

 

  • Kanapka z masłem
    i szynką drobiową (A:1,2a), pomidor,
    jabłko
  • Herbata z cytryną
  • Zupa buraczkowa (A:1,6), makaron spaghetti w sosie
    bolognese (A:2a)

ŚRODA

 

  • Mleko z płatkami
    kukurydzianymi,
    bułka kajzerka z pastą jajeczną (A:1,2a,3), świeży ogórek,
    papryka do pochrupania
  • Herbata miętowa
  • Zupa fasolowa (A:1,6),
    ryż zapiekany
    z jabłkiem
    i cynamonem (A:1)

CZWARTEK

 

  • Chleb graham
    z masłem i kiełbasą żywiecką (A:1,2a), sałata, kiszony ogórek
  • Kakao (A:1)
  • Zupa pomidorowa
    z makaronem (A:1,2a,6), schab duszony w sosie
    własnym (A:2a), ziemniaki, surówka
    z kapusty pekińskiej

PIĄTEK

 

  • Owsianka na mleku (A:1,2c), kanapka
    z polędwicą sopocką (A:1,2a), rzodkiewka, ogórek świeży
  • Herbata z lipy
  • Zupa szpinakowa
    z jajkiem (A:1,3,6), paluszki rybne (A:2a,3,4), ziemniaki, surówka z kiszonej
    kapusty

Alergeny:      1. mleko, 2. gluten: a-pszenica, b- owies, c- żyto, d- jęczmień , 3. jajka, 4. ryby, 5. orzechy, 6. seler, 7. soja, gorczyca, sezam, orzechy ziemne