TYGODNIOWY JADŁOSPIS
Tydzień – 04.12-08.12
PONIEDZIAŁEK
- Kanapka z masłem
i szynką drobiową (A:1,2a), papryka
czerwona, jogurt naturalny
z bananem (A:1) - Herbata z cytryną
- Zupa pomidorowa
z makronem (A:1,2a,6),
gulasz drobiowy (A:2a), kasza jęczmienna
z warzywami (A:2d)
WTOREK
- Kanapka z serkiem typu Almette (A:1,2a), ogórek świeży, rzodkiewka
- Herbata owocowa
- Zupa brokułowa (A:1,6),
kotlet schabowy panierowany (A:1,2a,3), ziemniaki, sałata
lodowa ze świeżymi warzywami z sosem winegret (A:7)
ŚRODA
- Owsianka na mleku (A:1,2a), kanapka
z pastą rybną z makreli (A:2a,7), ogórek kiszony, marchewka
do pochrupania - Herbata miętowa
- Rosół z makaronem (A:1,6), gołąbki bez zawijania z sosem
pomidorowym (A:1,2a),
ziemniaki, ogórek korniszon
CZWARTEK
- Bułka kajzerka
z masłem i kiełbasą krakowską (A:1,2a), sałata, pomidor - Herbata z cytryną
- Zupa zacierkowa z koperkiem (A:1,6),
pieczone udko kurczaka, ziemniaki, surówka colesław (A:3)
PIĄTEK
- Kasza manna (A:1,2a), kanapka z masłem
i szynką wieprzową (A:1,2a,3), pomidor, kalarepka - Herbata z lipy
- Zupa ogórkowa (A:1,6),
kotlet jajeczny (A:1,2a,3,4), ziemniaki, kapusta modra (A:1,2a)
Alergeny: 1. mleko, 2. gluten: a-pszenica, b- owies, c- żyto, d- jęczmień , 3. jajka, 4. ryby, 5. orzechy, 6. seler, 7. soja, gorczyca, sezam, orzechy ziemne