TYGODNIOWY JADŁOSPIS
Tydzień – 20.01-24.01
PONIEDZIAŁEK
- Zupa mleczna z ryżem (A:1,2b), kanapka
z serem żółtym (A:1,2), sałata masłowa,
ogórek świeży - Herbata owocowa
- Zupa jarzynowa (A:1,6),
filet drobiowy panierowany (A:2a,3), ziemniaki, surówka
colesław (A:1,3)
WTOREK
- Kanapka z masłem
i szynką drobiową (A:1,2a), pomidor,
jabłko - Herbata z cytryną
- Zupa buraczkowa (A:1,6), makaron spaghetti w sosie
bolognese (A:2a)
ŚRODA
- Mleko z płatkami
kukurydzianymi,
bułka kajzerka z pastą jajeczną (A:1,2a,3), świeży ogórek,
papryka do pochrupania - Herbata miętowa
- Zupa fasolowa (A:1,6),
ryż zapiekany
z jabłkiem
i cynamonem (A:1)
CZWARTEK
- Chleb graham
z masłem i kiełbasą żywiecką (A:1,2a), sałata, kiszony ogórek - Kakao (A:1)
- Zupa pomidorowa
z makaronem (A:1,2a,6), schab duszony w sosie
własnym (A:2a), ziemniaki, surówka
z kapusty pekińskiej
PIĄTEK
- Owsianka na mleku (A:1,2c), kanapka
z polędwicą sopocką (A:1,2a), rzodkiewka, ogórek świeży - Herbata z lipy
- Zupa szpinakowa
z jajkiem (A:1,3,6), paluszki rybne (A:2a,3,4), ziemniaki, surówka z kiszonej
kapusty
Alergeny: 1. mleko, 2. gluten: a-pszenica, b- owies, c- żyto, d- jęczmień , 3. jajka, 4. ryby, 5. orzechy, 6. seler, 7. soja, gorczyca, sezam, orzechy ziemne