TYGODNIOWY JADŁOSPIS

Tydzień – 20.05-24.05

PONIEDZIAŁEK

 

  • Kanapka z masłem
    i szynką z indyka (A:1,2a), papryka czerwona, rzodkiewka, jogurt naturalny
    z bananem (A:1)
  • Kakao (A:1)
  • Zupa pomidorowa
    z makaronem (A:1,2a,6), gulasz wieprzowy, mix kasz gryczana/jęczmienna (A:2a), surówka
    z buraczków z jabłkiem

WTOREK

 

  • Kanapka z serkiem typu Almette (A:1,2a), ogórek świeży, rzodkiewka
  • Herbata owocowa
  • Zupa ogórkowa (A:1,6), kotlet pożarski drobiowy (A:2a), ziemniaki, surówka colesław (A:3)

ŚRODA

 

  • Zupa mleczna z kaszą manną (A:1,2a), kanapka z masłem
    i pasta jajeczną (A:2a,7), ogórek kiszony
  • Herbata miętowa
  • Zupa kalafiorowa (A:1,6), pieczone udko kurczaka, ziemniaki, mizeria (A:1)

CZWARTEK

 

  • Bułka kajzerka z masłem i kiełbasą krakowską (A:1,2a),
    sałata, pomidor
  • Herbata z cytryną
  • Żurek z pulpecikami (A:1,2a,6), makaron
    z truskawkami
    i jogurtem (A:1,2a)

PIĄTEK

 

  • Owsianka na mleku (A:1,2), kanapka
    z masłem i szynką wieprzową (A:1,2a,3), pomidor
  • Herbata z lipy
  • Krupnik jaglany (A:1,6),
    ryba panierowana
    z pieca (A:2a,3,4),
    ziemniaki, surówka
    z kiszonego ogórka

Alergeny:      1. mleko, 2. gluten: a-pszenica, b- owies, c- żyto, d- jęczmień , 3. jajka, 4. ryby, 5. orzechy, 6. seler, 7. soja, gorczyca, sezam, orzechy ziemne