TYGODNIOWY JADŁOSPIS
Tydzień – 29.05-02.06
PONIEDZIAŁEK
- Zupa mleczna
z zacierką (A:1),
kanapka z polędwicą drobiową (A:1,2), rzodkiewka, sałata
masłowa - Herbata owocowa
- Zupa pieczarkowa (A:1,2d,6), pulpety wieprzowe w sosie koperkowym (A:1,2a,3), kasza jęczmienna (A:2d), surówka
z białej kapusty
WTOREK
- Kanapki z masłem
i serem żółtym (A:1,2a), pomidor, sałata - Herbata z cytryną
- Rosół z makaronem (A:2a,6), szaszłyk drobiowy z cukinią
i papryką, ziemniaki
ŚRODA
- Zupa mleczna
z kaszą manną,
bułka kajzerka
z kiełbasa krakowską (A:1,2a),
ogórek świeży - Herbata miętowa
- Zupa jarzynowa (A:1,6),
makaron spaghetti
w sosie bolognese (A:1,2a,3)
CZWARTEK
- Chleb graham
z masłem, parówki
z indyka (A:1,2ad,3),
ogórek świeży, rzodkiewka - Kawa zbożowa (A:1)
- Kapuśniak z kiszonej kapusty (A:6),
filet drobiowy panierowany (A:2a,3), ziemniaki, surówka
z marchewki i jabłka
PIĄTEK
- Owsianka na mleku (A:1,2b), kanapka
z pasztetem pieczonym (A:1,2a,3), kiszony ogórek - Herbata z lipy
- Zupa rybna (A:4,6),
kotlet jajeczny
ze szczypiorkiem, ziemniaki (A:1,2a,3), mizeria (A:1)
Alergeny: 1. mleko, 2. gluten: a-pszenica, b- owies, c- żyto, d- jęczmień , 3. jajka, 4. ryby, 5. orzechy, 6. seler, 7. soja, gorczyca, sezam, orzechy ziemne