TYGODNIOWY JADŁOSPIS

Tydzień – 06.02-10.02

PONIEDZIAŁEK

 

  • Mleko z płatkami
    kukurydzianym (A:1,2b), kanapka
    z szynką wieprzową,
    ogórek kiszony, papryka do
    pochrupania (A:1,2a,3)
  • Herbata owocowa
  • Zupa pomidorowa
    z makaronem (A:1,2a,6)
    ryż z kurczakiem
    i ananasem w sosie śmietanowym z curry (A:1,7)

WTOREK

 

  • Kanapka z masłem,
    ser żółty, sałata, pomidor (A:1,2)
  • Kakao (A:1)
  • Zupa ogórkowa (A:1,2d,6), kotlet mielony (A:2a,3), ziemniaki, buraczki zasmażane (A:1,2a)

ŚRODA

 

  • Kanapka z masłem
    z szynką drobiową (A:1,2,3), rzodkiew
    biała/ogórek świeży
  • Herbata miętowa
  • Kapuśniak z białej kapusty (A:1,6),
    pierogi ruskie/pierogi
    z mięsem okraszone masłem (A:1,2a,3)

CZWARTEK

 

  • Bułka kajzerka
    z masłem, pieczonym pasztetem (A:1,2a,3),
    ogórek świeży
  • Kawa zbożowa (A:1)
  • Zupa z fasolką szparagową, filet drobiowy panierowany (A:1,2a,3), ziemniaki, surówka colesław (A:3)

PIĄTEK

 

  • Owsianka na mleku (A:1,2b), chleb graham z pastą szynkową (A:1,2a,3), pomidor
  • Herbata z cytryną
  • Zupa krupnik (A:2d,6),
    paluszki rybne (A:1,2a,4), ziemniaki, warzywa gotowane

Alergeny:      1. mleko, 2. gluten: a-pszenica, b- owies, c- żyto, d- jęczmień , 3. jajka, 4. ryby, 5. orzechy, 6. seler, 7. soja, gorczyca, sezam, orzechy ziemne