TYGODNIOWY JADŁOSPIS

Tydzień – 29.05-02.06

PONIEDZIAŁEK

 

  • Zupa mleczna
    z zacierką (A:1),
    kanapka z polędwicą drobiową (A:1,2), rzodkiewka, sałata
    masłowa
  • Herbata owocowa
  • Zupa pieczarkowa (A:1,2d,6), pulpety wieprzowe w sosie koperkowym (A:1,2a,3), kasza jęczmienna (A:2d), surówka
    z białej kapusty

WTOREK

 

  • Kanapki z masłem
    i serem żółtym (A:1,2a), pomidor, sałata
  • Herbata z cytryną
  • Rosół z makaronem (A:2a,6), szaszłyk drobiowy z cukinią
    i papryką, ziemniaki

ŚRODA

 

  • Zupa mleczna
    z kaszą manną,
    bułka kajzerka
    z kiełbasa krakowską (A:1,2a),
    ogórek świeży
  • Herbata miętowa
  • Zupa jarzynowa (A:1,6),
    makaron spaghetti
    w sosie bolognese (A:1,2a,3)

CZWARTEK

 

  • Chleb graham
    z masłem, parówki
    z indyka (A:1,2ad,3),
    ogórek świeży, rzodkiewka
  • Kawa zbożowa (A:1)
  • Kapuśniak z kiszonej kapusty (A:6),
    filet drobiowy panierowany (A:2a,3), ziemniaki, surówka
    z marchewki i jabłka

PIĄTEK

 

  • Owsianka na mleku (A:1,2b), kanapka
    z pasztetem pieczonym (A:1,2a,3), kiszony ogórek
  • Herbata z lipy
  • Zupa rybna (A:4,6),
    kotlet jajeczny
    ze szczypiorkiem, ziemniaki (A:1,2a,3), mizeria (A:1)

Alergeny:      1. mleko, 2. gluten: a-pszenica, b- owies, c- żyto, d- jęczmień , 3. jajka, 4. ryby, 5. orzechy, 6. seler, 7. soja, gorczyca, sezam, orzechy ziemne