TYGODNIOWY JADŁOSPIS

Tydzień – 21.06-25.06

PONIEDZIAŁEK

 

  • Kanapka z masłem
    i szynką drobiową (A:1,2a), papryka
    czerwona, rzodkiewka
  • Kakao (A:1)
  • Zupa pomidorowa
    z makaronem (A:1,2a,3,6),
    ryż z kurczakiem
    i ananasem w sosie śmietanowym z curry (A:1,7)

WTOREK

 

  • Bułka kajzerka
    z masłem, jajko
    gotowane na twardo (A:1,2a,3), sałata/ogórek świeży
    jabłko
  • Herbata owocowa
  • Zupa pieczarkowa (A:1,6),
    nugetsy drobiowe (A:1,2a,3),
    ziemniaki, marchewka
    gotowana z groszkiem (A:1,2a)

ŚRODA

 

  • Zupa mleczna z kaszą manną (A:1,2a), kanapka z masłem
    i pieczenią rzymską (A:2a,7), sałata,
    ogórek kiszony
  • Herbata miętowa
  • Zupa buraczkowa (A:1,2d,6),
    łazanki z szynką
    i młodą kapustą

CZWARTEK

 

  • Kanapka z twarożkiem
    i szczypiorkiem (A:1,2a),
    kalarepka do pochrupania
  • Herbata z cytryną
  • Zupa „szrekowa” (szpinakowa
    z jajkiem) (A:1,6),
    gulasz wieprzowy (A:2a),
    kasza jęczmienna, mizeria z jogurtem (A:1)

PIĄTEK

 

  • Jogurt z truskawkami (A:1), kanapka
    z masłem i szynką
    wieprzową (A:1,2a,3), pomidor
  • Herbata z lipy
  • Zupa kalafiorowa (A:1,6), ryba panierowana z pieca (A:2a,3), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty (A:1)

Alergeny:      1. mleko, 2. gluten: a-pszenica, b- owies, c- żyto, d- jęczmień , 3. jajka, 4. ryby, 5. orzechy, 6. seler, 7. soja, gorczyca, sezam, orzechy ziemne