TYGODNIOWY JADŁOSPIS

Tydzień – 18.01-22.01

PONIEDZIAŁEK

 

  • Mleko z płatkami
    kukurydzianymi (A:1,2b),
    kanapka z serem żółtym (A:1,2),
    ogórek świeży
  • Herbata owocowa
  • Zupa krupnik (A:1,2d,6),
    makaron penne
    z kurczakiem, brokułem w sosie śmietanowo-serowym (A:1,2a,3)

WTOREK

 

  • Kanapka z masłem
    i szynką drobiową (A:1,2a), pomidor,
    jabłko
  • Herbata z cytryną
  • Rosół z makaronem (A:1,6),
    kotlet schabowy panierowany
    (A:1,2a,3), ziemniaki, surówka colesław

ŚRODA

 

  • Zupa mleczna
    z kaszą manną,
    bułka kajzerka
    z masłem i szynką wieprzową (A:1,2a,3)
  • Herbata miętowa
  • Zupa buraczkowa (A:6),
    ryż zapiekany
    z jabłkami
    i cynamonem (A:1,7)

CZWARTEK

 

  • Chleb graham
    z masłem i pieczenią rzymską (A:1,2a,d,3),
    sałata, pomidor
  • Ciepłe mleko (A:1)
  • Zupa kalafiorowa (A:1,2a,3,6),
    klopsiki w sosie pomidorowym,
    (A:1,2a,3),
    kasza jęczmienna,
    surówka z kapusty pekińskiej

PIĄTEK

 

  • Owsianka na mleku (A:1,2c),
    kanapka z twarożkiem
    i rzodkiewką (A:1,2a,3), pomidor
  • Herbata z lipy
  • Kapuśniak ze słodkiej kapusty (A:1,6),
    ryba panierowana (A:2,3,4)
    ziemniaki, surówka
    z ogórka kiszonego

Alergeny:      1. mleko, 2. gluten: a-pszenica, b- owies, c- żyto, d- jęczmień , 3. jajka, 4. ryby, 5. orzechy, 6. seler, 7. soja, gorczyca, sezam, orzechy ziemne