TYGODNIOWY JADŁOSPIS

Tydzień – 20.09-24.09

PONIEDZIAŁEK

 

  • Mleko z płatkami kukurydzianym (A:1,2b), kanapka
    z szynką wieprzową, ogórek kiszony,
    sałata lodowa (A:1,2a,3)

  • Herbata owocowa

  • Krem z cukinii (A:1,6), makaron spaghetti
    w sosie bolognese (A:2a,3,7)

WTOREK

 

  • Kanapka z masłem,
    ser żółty, sałata, pomidor (A:1,2), marchewka
    do pochrupania
  • Kakao (A:1)
  • Rosół z makaronem (A:1,6), szaszłyk drobiowy z cukinią
    i papryką (A:7), ziemniaki, różyczki brokuła gotowanego

ŚRODA

 

  • Kanapka z masłem
    z szynką drobiową (A:1,2,3), rzodkiew biała/papryka czerwona
  • Herbata miętowa
  • Zupa grochowa (A:1,6), naleśniki z twarożkiem (A:1,2a,3)

CZWARTEK

 

  • Bułka kajzerka
    z masłem, pieczonym pasztetem (A:1,2a,3), ogórek świeży
  • Kawa zbożowa (A:1)
  • Kapuśniak ze słodkiej kapusty, kotlet schabowy (A:1,2a,3), ziemniaki, marchewka gotowana z groszkiem (A:1,2a)

PIĄTEK

 

  • Owsianka na mleku (A:1,2b), chleb graham z pastą szynkową (A:1,2a,3), pomidor
  • Herbata z cytryną
  • Zupa buraczkowa (A:1,6,7), paluszki rybne (A:1,2a,4), ziemniaki, surówka colesław

Alergeny:      1. mleko, 2. gluten: a-pszenica, b- owies, c- żyto, d- jęczmień , 3. jajka, 4. ryby, 5. orzechy, 6. seler, 7. soja, gorczyca, sezam, orzechy ziemne