TYGODNIOWY JADŁOSPIS

Tydzień – 22.03-26.03

PONIEDZIAŁEK

 

  • Kanapka z masłem i serem żółtym (A:1,2a,2d), sałata,
    ogórek świeży
  • Kakao (A:1)
  • Zupa brokułowa
    z ryżem (A:1,6), makaron spaghetti
    w sosie bolognese (A:2a,3)

WTOREK

 

  • Kanapka z masłem (A:1,2a,d),
    szynką drobiową
    i pomidorem
  • Kawa zbożowa (A:1)
  • Zupa krupnik (A:1,2d,6),
    szaszłyk drobiowy
    z cukinią i papryką (A:7), ziemniaki

ŚRODA

 

  • Mleko z płatkami
    kukurydzianymi (A:1), bułka kajzerka
    z masłem i szynką
    wieprzową (A:1,2a), sałata, rzodkiewka
  • Herbata miętowa
  • Zupa fasolowa (A:1,2,6,7),
    racuchy z jabłkami (A:2a,3)

CZWARTEK

 

  • Chleb graham
    z masłem (A:1,2d), pasztet pieczony (A:3), świeży ogórek
  • Ciepłe mleko (A:1)
  • Zupa szczawiowa
    z jajkiem (A:1,3,6),
    schab duszony w sosie
    własnym (A:2a),
    kasza gryczana, surówka z buraczków

PIĄTEK

 

  • Kasza manna (A:1,2a),
    kanapka z masłem jajko na twardo
    (A: 1,2a,3), pomidor
  • Herbata z lipy
  • Zupa pomidorowa
    z makaronem (A:1,2a,6),
    ryba panierowana (A:1,2a,3,4), ziemniaki, surówka z kapusty
    pekińskiej

Alergeny:      1. mleko, 2. gluten: a-pszenica, b- owies, c- żyto, d- jęczmień , 3. jajka, 4. ryby, 5. orzechy, 6. seler, 7. soja, gorczyca, sezam, orzechy ziemne