TYGODNIOWY JADŁOSPIS

Tydzień – 17.06-21.06

PONIEDZIAŁEK

 

  • Zupa mleczna z ryżem (A:1,2b), kanapka z serem żółtym (A:1,2),
    sałata masłowa,
    ogórek świeży
  • Herbata owocowa
  • Zupa krupnik (A:1,2d,6), makaron penne z kurczakiem i brokułami w sosie śmietanowo-serowym (A:1,2a)

WTOREK

 

  • Kanapka z masłem
    i szynką drobiową (A:1,2a), pomidor,
    jabłko
  • Herbata z cytryną
  • Zupa kalafiorowa (A:1,6), kotlet schabowy panierowany (A:2a,3), ziemniaki, marchewka gotowana z groszkiem (A:1,2a)a

ŚRODA

 

  • Zupa mleczna
    z kaszą manną, bułka kajzerka z masłem, szynką wieprzową, świeży ogórek, papryka do pochrupania (A:1,2a,3)
  • Herbata miętowa
  • Zupa buraczkowa (A:1,6). pierogi ruskie okraszone masełkiem (A:1,2a,3)

CZWARTEK

 

  • Chleb graham z masłem, parówka z indyka (A:1,2a), sałata, kiszony ogórek
  • Kakao (A:1)
  • Rosół z makaronem (A:2a,6), gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym (A:2a,3), ziemniaki, ogórek konserwowy

PIĄTEK

 

  • Owsianka na mleku (A:1,2c), kanapka
    z serkiem typu Almette (A:1,2a), rzodkiewka, ogórek świeży
  • Herbata z lipy
  • Zupa minestrone (A:1,6), ryba z pieca (A:2a,3,4),
    ziemniaki, surówka
    z czerwonej kapusty

Alergeny:      1. mleko, 2. gluten: a-pszenica, b- owies, c- żyto, d- jęczmień , 3. jajka, 4. ryby, 5. orzechy, 6. seler, 7. soja, gorczyca, sezam, orzechy ziemne