TYGODNIOWY JADŁOSPIS
Tydzień – 17.06-21.06
PONIEDZIAŁEK
- Zupa mleczna z ryżem (A:1,2b), kanapka z serem żółtym (A:1,2),
sałata masłowa,
ogórek świeży - Herbata owocowa
- Zupa krupnik (A:1,2d,6), makaron penne z kurczakiem i brokułami w sosie śmietanowo-serowym (A:1,2a)
WTOREK
- Kanapka z masłem
i szynką drobiową (A:1,2a), pomidor,
jabłko - Herbata z cytryną
- Zupa kalafiorowa (A:1,6), kotlet schabowy panierowany (A:2a,3), ziemniaki, marchewka gotowana z groszkiem (A:1,2a)a
ŚRODA
- Zupa mleczna
z kaszą manną, bułka kajzerka z masłem, szynką wieprzową, świeży ogórek, papryka do pochrupania (A:1,2a,3) - Herbata miętowa
- Zupa buraczkowa (A:1,6). pierogi ruskie okraszone masełkiem (A:1,2a,3)
CZWARTEK
- Chleb graham z masłem, parówka z indyka (A:1,2a), sałata, kiszony ogórek
- Kakao (A:1)
- Rosół z makaronem (A:2a,6), gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym (A:2a,3), ziemniaki, ogórek konserwowy
PIĄTEK
- Owsianka na mleku (A:1,2c), kanapka
z serkiem typu Almette (A:1,2a), rzodkiewka, ogórek świeży - Herbata z lipy
- Zupa minestrone (A:1,6), ryba z pieca (A:2a,3,4),
ziemniaki, surówka
z czerwonej kapusty
Alergeny: 1. mleko, 2. gluten: a-pszenica, b- owies, c- żyto, d- jęczmień , 3. jajka, 4. ryby, 5. orzechy, 6. seler, 7. soja, gorczyca, sezam, orzechy ziemne